TULIKIVI

Fire by design

Tulikivi - Finsk fedtsten

I 1986 var Jydepejsen og Tulikivi de første firmaer i verden, som sammen beklædte en brændeovn med fedtsten. Dette tætte samarbejde mellem to producenter af kvalitetsprodukter er nu stærkere en nogensinde. Tilikivi-koncernen har over 35 års erfaring med at bryde og forarbejde fedtsten af høj kvalitet, og har i mere end tre årtier været den førende leverandør af beklædningssten. Depotet, der ligger i det østlige Finland, er et af de største, man kender. Samtlige produkter inden for beklædningssten er “fremstillet i Finland”.

Tulikivi udvikler systematisk sine processer og produktionsmetoder til at opfylde brugerens behov. Fedtstenen fra Tulikivi består hovedsageligt af mineralogiske komponenter af talkum og magnesit, hvilket medfører adskillige fordele: en høj koncentration af talkum gør fedtstenen fra Tulikiv nem at bearbejde samt muliggør produktion af pæne stenelementer.

Den høje koncentration af magnesit giver Tulikivi-fedtstenen en god mekanisk styrke. De termiske egenskaber er “fænomenale”. Den særligt høje vægt – højere end marmor, sandsten, granit og kalksten – gør sammen med den særligt høje varmekapacitet og varmeledningsevne Tulikivi-fedtstenen i stand til at lagre varme og holde den i længere tid. Varmen frigives herefter langsomt og fordeles i rummet i form af behagelig strålevarme.

Læs mere om Tulikivi her

JYDEPEJSEN

Fire by design siden 1979

Jydepejsen A/S er en veletableret virksomhed, som siden 1979 har arbejdet med udvikling af design og optimal udnyttelse af ildens egenskaber. Vi lægger vægt på, at vores brændeovne er produceret i en høj kvalitet, er nemme at betjene, har et stilrent design og kun udleder få partikler til gavn for miljøet.